Asociația Inima Copiilor

Asociația Inima Copiilor

Holtere și la Iași

Status: Finantat

Secția de Cardiologie de la Spitalul Sfânta Maria din Iași are nevoie de holtere!

Sunt 850 de pacienți în fiecare an care trebuie monitorizați cu holter, iar secția nu are NICIUNUL. Nu de azi, de trei ani! 

Cumpărăm doua holtere EKG cu 12 canale și două holtere de tensiune plus manșetele pentru copii. Ne ajuți?

[ Show more ]
72.989090909091% Complete

20,072 RON

Sumă:

4

Galantomi:

162

Donații:

27,500 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Sectia de Cardiologie de la Sfânta Maria este cea mai mare sectie de cardiologie pediatrica din zona Moldovei, sunt vazuti aici anual aproximativ 3000 de copii cu afectiuni cardiace. 850 dintre ei au mevoie de monitorizare cu holter. Dar secția nu are NICIUNUL, și nici alocare bugetară pentru holtere.

Am reușit să cumpărăm 6 holtere la București, am reușit să cumpăram încă unl la Târgu Mureș. Ne mobilizăm să ajutăm și la Iași? 

Ce este un holter știm bine din campaniile din anii trecuți: un aparat mic cu senzori și fire care monitorizează ritmul cardiac fără oprire timp de o zi sau cat timp e nevoie - un ECG continuu. Altfel spus: inima copilului scrie o zi întreagă tot ce face și apoi doctorul citește povestea inimii și vede clar ce s-a întâmplat în momentul în care copilul s-a plâns că simte o durere sau că îi sare inima din piept. Medicul vede dacă inima bate prea repede sau neregulat, poate alege un tratament sau vedea dacă tratamentul e potrivit și poate stabili momentul bun pentru o operație atunci când e nevoie. Sunt copii care au nevoie de holter doar dacă apare o problemă, dar sunt și copii care au nevoie de el timp de o zi în fiecare lună.

Cumpărăm, deci, 4 holtere (2 EKG cu 12 canale, 2 de tensiune arterială și manșetele pentru copii), iar cei de la BTL ne ajută cu prețuri speciale și de data aceasta.

Avem de strans 5.600 euro, echivalentul a 27.500 lei pentru ca micuții din Iași sa poată primi îngriirea de care au mare nevoie. 

Vrei să ne ajuți?