Asociația Inima Copiilor

Asociația Inima Copiilor

In pas cu Paul la Marathon des Sables 2014

Dată: 06 April 2014
250 de kilometri in 7 zile sub soarele Saharei - asa arata cursa pe care o alearga Paul Dicu. Marathon des Sables e una din cele mai dure curse de a
[ Show more ]

1

Galantomi:

34

Donații:

13,847 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

250 de kilometri in 7 zile sub soarele Saharei - asa arata cursa pe care o alearga Paul Dicu. Marathon des Sables e una din cele mai dure curse de anduranta din lume: concurentii pornesc la drum purtand in spate un rucsac cu tot ce le este necear: kitul de spuravietuire, hainele, sacul de dormit si mancarea pentru toata saptamana - cam 11 kilograme. Organizatorii ofera doar adapost in corturi berbere, ratia zilnica de apa si, la nevoie, asistenta medicala.

Paul alearga pentru a patra oara la Marathonul Nisipurilor in sudul Marocului din 6 si pana in 12 aprilie 2014. Dune, lacuri secate si ueduri, coaste abrupte, platouri pietroase sau oaze - cu totul aproximativ 250 de kilometri impartiti in 6 etape, de lungimi diferite, cea mai lunga avand peste 80!

De ce a patra oara? Pentru ca iubeste desertul care n-are mila de oameni si cursa asta cumplita care te goleste si te sfarama si la capat - daca ai noroc si ajungi la capat... - te reconstruieste mai bun.

Si, din nou, si in 2014, Paul alerga pentru a ajuta Asociatia Inima Copiilor sa stranga bani pentru copiii bolnavi de inima. In 2012, din banii stransi, am amenajat la Spitalul Marie Curie Sectia de cardiologie, in 2013 am cumparat pentru ea mobila noua si aparate. In 2014 vrem sa ajutam ca in Centrul de Cardiochirurgie de la Marie Curie sa poata fi operati mai multi copii bolnavi de inima: incercam sa organizam mai mult misiuni medicale, sa contribuim la specializarea medicilor si a asistentelor, sa ajutam mai multi dintre copiii care au nevoie sa ajunga in strainatate pentru operatii. Vrem sa ajutam mai multi copii cu probleme grave sa fie tratati, pentru ca toti merita sa creasca mari si sanatosi.